Styling i secondhand

Blogindlæg 

Styling i secondhand

Her er mit bud til hvordan du kan gøre styling i secondhand mere overskueligt mens du får defineret din stil til din krops bedste features.

Min genbrugshistorie

Inden genbrugen vandt mit hjerte havde jeg ikke en rigtig stil. Jeg fulgte mainstreamen købte alle de samme ting som alle andre. Jeg skilte mig derfor ikke ud og havde ikke en særlig stor tilknytning eller identificering med mit tøj. Da jeg begyndte at studerer og dermed kom på SU var mit budget som alle andres begrænset, så jeg begyndte at gå på opdagelse i genbrugens vidunderlige verden og herigennem fandt min personlige stil. Det er samtidig idag blevet en måde at udtrykke mig selv på og min identitet igennem.

 

Et bæredygtigt valg

Alle kan være med når det kommer til genbrug. Førhen var det tabuiseret at handle genbrug, men med den stigende awareness om forbrugskulturens belastning på klimaet, er det et fænomen flere har fået øjnene op for. Bæredygtighedsperspektivet kommer helt af sig selv fra, at der ikke har været en yderligere CO2 belastning til produktion. Der er ingen tvivl om at en af de største miljøsvindere er modebranchen og samtidig er det en af de initiativer du som forbruger nemmest kan gøre noget ved. Ved at vælge genbrug til får du samme glæde på en shoppetur som tidligere, nu er det bare med god samvittighed og med mulighed for at skabe din helt egen stil.

Første genbrugstur?

Jeg kan godt forstå hvis du bliver lidt afskræmt ved første møde med almindelige genbrugsbutikker. Derfor vil mit bedste bud være til dig, som er ny i genbrugsverdenen at vælge secondhand butikkerne. Her finder du varer som er så tæt sammenlignelige med den klassiske detail handel, som vi kender den. Samtidig vil du blive udfordret på at der er nogle ting, som går igen fra de klassiske genbrugsbutikker. Først og fremmest er alle varerne one-of-a-kind. Så du oplevelse, at netop fordi ingen varer er ens, er udvalget tusind gange større. Mit råd til dig vil i første omgang være “lad vær med at se dig fast på størrelserne”. Da alle varerne kommer fra forskellige brands, vil deres størrelser varierer bredt. Du kan med fordel forberede din genbrugstur, ved at udtænke en plan for hvad det er du søger. Er det en blazer? en ny kjole til sommer? sko eller måske et fuldt outfit? Ved at have et udgangspunkt, bliver din genbrugsoplevelse mere struktureret og overskuelig.

Sortering

Hvordan skaber du en personlig stil med secondhand?

Først vil jeg anbefale at du “søger inspiration fra medier” som pinterest og Instagram ved at følge din lokale secondhand storer og #thriftning #thriftstore #secondhand og #secondhandstyling. Her vil du opdage hvilke styles du godt kan lide og hvad du mindre kan lide. Som genbrugselsker, er det bedste jeg har fået ud af at handle genbrug, at jeg har fået defineret min helt egen stil. Gennem eksperimentering med forskellige varer fra forskellige års modetrends, farver og et åbent sind, har jeg udvidet min horisont. Defineret hvilke stilarter jeg faktisk føler, er flatterende på mig som kvinde. Ved at opgive modebranchen og mainstreamen skønhedsidealer for den pågældende sæson – fordi god knows de skifter hele tiden, så følte jeg mig frigjort til selv at vælge. Vores kroppe er så forskellige og smukke på grund af diversiteten så i min opfattelse er det helt fjollet at pakke os ind i samme kasse af stil og styling.

 

 

Dit fokus

“Find hellere ud af hvilken kropstype du er” og dermed hvilke pasfome der omfavner og komplimenterer lige netop dig! Som timeglas formet kvinde, med begrænset topparti fandt jeg ud af at det vigtigste, jeg skal være opmærksom på er min talje. Frem for at skjule mine brede hofter, skal det fremhæves, fordi det står tydeligt i kontrast til en smallere talje. Så blazere med skulderpuder, der tydeliggør figuren mere, er en sikker vinder til min krop. For dig som er søjleformet, vil du have helt andre muligheder end jeg. Alverdens bukser, som fremhæver længden på dine skønne modelben. Til dig som er æbleformet, er dit fokus at fremhæve de skønne piger, ved at vælge de snit som komplimenterer dem. Fx. V-udskæringer samt kjoler og bluser med empiresnit. Med den rette research i din kroptype, har du et bedre udgangspunkt i at finde gode varer, som vil komplimenterer dig. “Sæt ikke begrænsinger for farver og trends”. Du kan sagtens stadig følge tidens trends i fx farver. De seneste par år har pastel farver været det helt store og det er der stadig masser mulighed for at finde i gebrugsbutikken.

Bedste hilsner Carina

reshoppit stande